همه چیز درباره مدیریت تأسیسات گردشگری
همه چیز در باره دوره مدیریت تاسیسات گردشگری (هتلداری)
مدیر تاسیسات گردشگری(هتل یا سایر اقامتگاه ها) فردی است مسئولیت پذیر، خلاق، آماده کمک به دیگران و دانش مناسبی از بخش های مختلف یک اقامتگاه دارد. مدیر هتل فردی ماجراجو است که سعی دارد روند کار کارکنان هتل را تسهیل کند و دید کلی هتل در ذهن مشتریان را بهبود دهد. مدیر هتل از اهمیت کار تیمی به خوبی آگاه است و در راستای آموزش و ارتقای کیفیت کار آن ها، تلاش می کند.
مقوله اقامت به عنوان یکی از ارکان اصلی صنعت گردشگری و میهمان نوازی از اهمیت بسیاری برخوردار است. ارائه خدمات اقامتی بدون نیروی انسانی امکان پذیر نخواهد بود. آموزش تخصصی و مدیریت نیروی انسانی در کنار سایر خدمات یک مرکز اقامتی، کلید اصلی موفقیت در صنعت هتلداری است. منابع انسانی مهم ترین دارائی این صنعت هست و کیفیت منابع انسانی به کیفیت نحوه ارائه خدمات و در نهایت به رضایت مشتری منجر می شود. صنایع خدماتی با چالش های دائم مواجه است که از ناکارآمدی کارکنان بخصوص در بخش های مدیریتی ناشی می شود و راه حل غلبه بر آن، آموزش کارکنان در مراکز تخصصی است.
تاسیسات گردشگری شامل چه مواردی می شود؟
مطابق آیین نامه آیین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه بندی و نرخ گذاری تأسیسات گردشگری و نظارت بر آنها ، تمامی کسب و کارهای گردشگری که خدمات اقامت و پذیرایی از گردشگران را ارائه می دهند، مانند هتل، متل و مهمانپذیر، مراکز اقامتی خودپذیرایی شامل هتل آپارتمان ها، زائرسراها و خانه مسافرها، اقامتگاه های بوم گردی و اقامتگاه های سنتی، تأسیسات اقامتی و پذیرایی واقع در مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی و… تحت عنوان تاسیسات گردشگری قرار می گیرند.
مدیران این تاسیسات برای فعالیت قانونی نیازمند داشتن کارت مدیریت از وزارت گردشگری و میراث فرهنگی هستند.
از سال ۱۳۹۸ یکی از شرایط دریافت این کارت، گذراندن دوره آموزشی مدیریت تاسیسات گردشگری و دریافت گواهینامه پایان دوره آن از وزارت گردشگری و میراث فرهنگی است.
فرصت شغلی در هتلداری و بخش اقامت
با توجه به چشم انداز آتی گردشگری، افزایش روند ساخت و ساز هتل ها و بهبود زیرساخت ها، نیروی انسانی آموزش دیده و مجرب مورد نیاز خواهد بود که این واقعیت فرصت های شغلی بیشتری برای افراد فراهم می کند.در بخش کارجویان گردشگری سایت آتالند این امکان برای تمامی افراد وجود دارد تا رزومه کاری و تحصیلی خود را روی سایت قرار داده و از فرصت های شغلی مرتبط با صنعت هتلداری و اقامت بهره مند شوند.
عناوین شغلی که در هتل ها وجود دارد شامل مدیر فروش و بازاریابی، مدیریت امور مالی، مدیریت داخلی هتل (نظارت بر بخش های مختلف)، برنامه ریزی رویدادها و مراسم ها، مدیریت خانه دای، پذیرش مهمان (فرانت آفیس)، مدیریت بخش آشپزخانه و غذا و نوشابه است که هر یک سلسله مراتب خود را در برمی گیرد و دانش و تخصص خاص خود را می طلبد.
طبق پیش بینی ها در سال ۲۰۲۰ میلادی، حدود ۸۰ میلیون عنوان شغلی در سراسر جهان در حیطه اقامت و هتلداری قرار داشته و تا سال ۲۰۲۶، یک شغل از هر ۹ شغل در جهان، در صنعت گردشگری و سفر خواهد بود.
مزایای شرکت در دوره هتلداری:
با توجه به این که دوره مدیریت تاسیسات گردشگری، آزمون مصاحبه زبان خارجی ندارد، سپری کردن این دوره برای فراگیران بسیار راحت بوده و تمامی تلاش خود را برای افزایش دانش و مهارت خود بکار خواهند گرفت.
برای مطالعه شرایط دوره مدیریت تاسیسات گردشگری (هتلداری) و ثبت نام روی لینک زیر کلیک کنید:
دوره مدیریت عمومی هتلداری
همچنین با توجه به اینکه مدرک این دوره قابل ترجمه می باشد، عزیزانی که در این دوره شرکت می کنند به آسانی و با گذراندن کلاس ها، آزمون ها و کارورزی، مدرکی معتبر دریافت می کنند و می توانند در خارج از کشور از آن مدرک استفاده کنند.
علاوه بر موارد فوق علاقه مندانی که مدارک تحصیلی آن ها مرتبط به امور هتل است (از جمله تغذیه و علوم دامی، علوم بهداشت، حسابداری ، زبان های خارجی و…) می توانند با گذراندن این دوره تخصص مورد نظر را از این طریق کسب کنند و در بخش های مرتبط جذب بازار کار شوند.
گواهی دوره
گواهی دوره مدیریت تاسیسات گردشگری را وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان متولی صنعت گردشگری و هتلداری در کشور صادر می کند.
از طرفی با توجه به طراحی دوره مدیریت عمومی تاسیسات گردشگری(هتلداری) از سوی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، بسیاری از هتل ها و اقامتگاه ها انرژی زیادی برای فرآیند آموزش نیروی انسانی خود صرف نمی کنند و صرفا داشتن گواهینامه مدیریت تاسیسات گردشگری را به عنوان یکی از شرایط برای استخدام کارمندان خود در نظر می گیرند.
همچنین این مدرک قابل ترجمه و استفاده در سایر کشورها می باشد چرا که مورد تایید وزارت امور خارجه و دادگستری است، بنابرین آن دسته از عزیزانی که مایل به فعالیت در سایر کشورها می باشند، می توانند با ارائه ترجمه این مدرک، از مزایای آن بهره مند شوند.
توجه : داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم برای شرکت در دوره نیاز است.
محتوای دوره مدیریت تاسیسات گردشگری (هتلداری)
طول مدت دوره آموزشی مدیریت عمومی تاسیسات گردشگری( هتلداری)، ۶ ماه می باشد. ۱۷ عنوان درسی مختلف و حداقل ۵۶ ساعت کارورزی محتوای این دوره را تشکیل می دهند .دروس این دوره شامل شناخت هتل و خدمات پشتیبانی، فرانت آفیس، نظارت بر بخش خانه داری، قوانین و ضوابط هتلداری، ایمنی و بهداشت فرد و محیط، مدیریت غذا و نوشیدنی در هتل، مدیریت عمومی هتل، زبان تخصصی ، کیفیت و بازاریابی در هتل ، آداب معاشرت و الگوهای رفتاری و… می شود که در ادامه به معرفی برخی از این دروس می پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در دوره مدیریت عمومی در هتل، به بخش دوره های آموزشی مراجعه نمایید.
شناخت هتل و خدمات پشتیبانی
مدیریت بدون شناخت امکان پذیر نخواهد بود، درس شناخت هتل و خدمات پشتیبانی با تمرکز بر انواع هتل ها و طبقه بندی آن ها، نمودارهای سازمانی و کارکردهای بخش های مختلف هتل، از دروس مهم دوره مدیریت عمومی هتل می باشد.
درس فرانت آفیس
فرانت آفیس را قلب تپنده هتل می دانند؛ اولین و آخرین بخش هتل است که مهمانان با آن ارتباط برقرار می کنند. فردی که در این بخش کار می کند “receptionist ” نامیده می شود. آشنایی با بخش پذیرش هتل، آشنایی با انواع مشتریان، شیوه نظارت بر بخش پذیرش و… از ویژگی های کار این در این بخش است.
نظارت بر بخش خانه داری هتل
اشتغال در بخش خانه داری هتل ها (housekeeping) ، نیازمند آشنایی با شرح وظایف کارکنان این بخش، نحوه گردش کار و شیوه نظارت بر آن می باشد. امروزه با توجه به استاندارد سازی های صنعت هتلداری، نحوه ارائه خدمات خانه داری به مزیت رقابتی برای هتل ها تبدیل شده است.
مدیریت غذا و نوشیدنی در هتل
نحوه مدیریت این بخش، هم بر میزان رضایت مشتری و هم بر سود و زیان هتل تاثیر مستقیم دارد. بنابرین آشنایی با خدمات بخش غذا و نوشیدنی، شرح وظایف کارکنان این بخش و ارتباطات آنها و شیوه نظارت بر آن برای مدیر هتل بسیار با اهمیت است .
زبان تخصصی
زبان انگلیسی به عنوان زبان بین المللی پذیرفته شده در تمامی کشورها، در صنعت گردشگری جایگاه خود را تثبیت کرده است. بنابرین آشنایی با اصول مکالمات روزمره انگلیسی، مکاتبات و اصطلاحات رایج در هتل برای تمامی کارکنان هتل یک ضرورت است.
قوانین و ضوابط هتلداری
در هتل، علاوه بر مقررات داخلی هتل، آگاهی از قوانین و مقررات اداره اماکن نیروی انتظامی، ادراه بهداشت، شهرداری، اداره کار و تامین اجتماعی و قوانین مالیاتی همچنین قوانین مربوط به میهمانان خارجی، محدودیت ها و ممنوعیت ها و ایمنی در هتل از مواردی است که مدیر داخلی هتل باید بر آنها اشراف داشته باشد.
بهداشت و ایمنی در هتل
بهداشت و ایمنی در هتل از دو بعد قابل بررسی است: موارد مربوط به هتل و کارکنان که برای حفظ سلامت خود باید رعایت کنند مانند بهداشت در بخش های مختلف هتل، بهداشت فردی و شغلی و… و موارد مربوط به سلامت و امنیت مهمانان مانند اصول ایمنی، کمک های اولیه، حفظ سلامت غذاها و نوشیدنی ها و… .
کارورزی
فراگیران پس از پایان موفقیت آمیز دوره می بایستی یک دوره ۵۶ ساعت کارورزی را در یک هتل در بخش های مختلف سپری کنند. پس از شرکت در این دوره که حداقل ۵۶ ساعت طول می کشد فراگیر با دانش تجربی کار در هتل نیز اَشنا خواهد شد.
آزمون دوره مدیریت تاسیسات گردشگری (هتلداری)
برای دوره تاسیسات گردشگری(هتلداری) آزمون کشوری تعیین نشده و بعد از پایان کلاس های آموزشی، موسسه اقدام به برگزاری آزمون برای دروس سپری شده می نماید.
بعد از تکمیل روند دوره آموزشی (شرکت در کلاس ها، آزمون ها و سپری کردن دوره کارورزی)، پرونده فراگیران به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری جهت صدور گواهی پایان دوره ارسال می شود.