نحوه تأسیس آژانس مسافرتی
داشتن مدیر فنی یکی از شروط لازم برای تاسیس آژانس مسافرتی
اگر تا به حال ایده تاسیس دفتر خدمات مسافرتی را داشته اید یا دوست داشته مجوز به عنوان یک تور گردان کار کنید، قدم اول آشنا شدن با اساس کار تورگردانی و آژانس خدمات مسافرتی هست. با این قدم نخست شما با ویژگی های خاص صنعت گردشگری و تورگردانی آشنا می شوید. با ما در ادامه همراه باشید تا شما را با دوره آموزشی مربوط به این شغل آشنا کنیم.
سوالات بسیاری برای علاقه مندان به تاسیس آژانس خدمات مسافرتی و دوره مدیریت فنی بند ب وجود دارد. در ادامه تلاش کردیم به این سوالات پاسخ داده و نحوه تاسیس آژانس خدمات مسافرتی و همچنین دوره مدیر فنی بند ب را شرح دهیم. برای یافتن پاسخ به سوالات خود با ما همراه باشید .
دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی یکی از ارکان صنعت گردشگری محسوب می شوند. از این رو آشنایی با عملکرد، نظارت و نحوه فعالیت آن ها دارای اصول و قواعدی است که توسط سازمان های متبوع مقرر می شود.
برای تاسیس یک آژانس گردشگری موفق شما نیاز به موارد زیر دارید:
۱-داشتن ایده جدید برای شروع یک کسب و کار
۲-داشتن ارتباطات در صنعت گردشگری
۳– استخدام نیروی انسانی قوی و تیم سازی
۴- کسب مدارک و مجوزهای مورد نیاز از ارگان های دولتی
۵-شروع فعالیت و ارائه خدمات مسافرتی به گردشگران
۱ : داشتن ایده
برای شروع هر کسب و کار موفقی شما نیاز به داشتن ایده و فکر جدید دارید.پیشرو بودن یکی از علل برتری در فضای گردشگری است. این ایده می تواند ارائه محصول یا خدمت جدید یا ارائه محصولات موجود به روش جدید به گردشگران می باشد. ایده های نو و موفق حاصل مطالعه ، تجربه و دانش شخص می باشد. در صورتی که فردی ایده جدید نداشته باشد درگیر رقابت با سایر فعالان در صنعت می شود و در بلند مدت محکوم به شکست است. البته بسیار واضح است این ایده باید بسیار بررسی شود. مطالعات بازار های هدف، بخش بندی های بازار و امکان سنجی کسب سود قبل از شروع هر فعالیت گردشگری حائز اهمیت زیادی است. ازسایر راه های به دست آوردن ایده های جدید در صنعت گردشگری، شرکت در کلاس ها، مشورت با دوستان و متخصصان این صنعت است.
۲: داشتن ارتباطات در صنعت گردشگری
در هر صنعتی داشتن ارتباطات برای پیشبرد اهداف و کسب سود حیاتی است. وظیفه اصلی آژانس های گردشگری، تهیه خدمات گردشگری از عرضه کنندگان و فروش آن به مشتریان است. بنابراین می توان گفت کار اصلی آژانس گردشگری، ارتباط دادن مشتری به عرضه کنندگان می باشد. همین نکته نشانگر اهمیت داشتن ارتباطات قوی با عرضه کنندگان و گردشگران است. آژانسی که بتواند خدمات با کیفیت را با قیمت مناسب به مشتری عرضه کند، موفقیت بلند مدت خود را تضمین می کند. به عنوان مثال، آشنایی با کارگزاران تور، ایرلاین ها و برنامه پرواز، هتل ها، راهنمایان گردشگری و … در سودآور بودن یا زیان ده بودن آژانس تاثیرگذار هستند.
۳. استخدام نیروی انسانی قوی و تیم سازی
از دید متخصصین امر مدیریت، مهم ترین وظیفه یک مدیر استخدام نیروی کار است. نیروی کار در یک آژانس گردشگری تفاوت میان شکست و پیروزی است. با داشتن نیروی کار متبحر و آموزش دیده، آژانس ها می توانند خود را برای شرایط مختلف آماده کند. همچنین باید به این نکته اشاره کرد که تیم سازی در فضای آژانس مسافرتی برای اراده خدمات مناسب حیاتی است. از آنجایی که ارائه خدمات به گردشگر نیازمند کار افراد با توانمندی های گوناگون است، تیم سازی و ایجاد ارتباط قوی بین این تیم ها یکی ازملزومات فعالیت اثربخش آژانس های گردشگری می باشد.
۴- کسب مدارک و مجوزهای مورد نیاز از ارگان های دولتی
فعالیت در فضای گردشگری در ایران نیاز به کسب مجوز از مراجع مختلف است. دو سازمان عمده برای شروع فعالیت به عنوان آژانس مسافرتی، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و سازمان ثبت شرکت ها است. مراحل درخواست برای این سازمان ها را می توانید از وبسایت این سازمان ها دریافت کنید. یکی از مدارک مورد نیاز برای تاسیس آژانس گردشگری، معرفی یک نفر به عنوان مدیر فنی بند ب می باشد. شخص معرفی شده باید ویژگی های خاصی را داشته باشد. مهمترین ویژگی ها براین فرد، داشتن حداقل ۲۵ سال سن، سه سال بیمه مرتبط در آژانس خدمات مسافرتی و گذراندن دوره مدیریت فنی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی است. همچنین راهنمایان توری که سه سال کارت راهنمای تور فعال داشته اند، می توانند با دریافت نامه از بخش مربوط به امور راهنمایان در وزارت گردشگری، این سابقه کار را به عنوان سابقه کار مرتبط قرار دهند.
در آژانس های خدمات مسافرتی مسئولیت های طراحی تور و نظارت بر کانتر های فروش وظیفه ی اصلی مدیر فنی است. از وظایف مدیر فنی طراحی تورهای ورودی به کشور، تور ایرانگردی و تورهای خروجی می باشد . آنالیز دقیق تورها، ارائه پكیج به سایر همکاران، ارائه آمار ماهیانه به سازمان گردشگری برای فعالیت های انجام شده و ارائه مسیر سفر به راهنمای تور ، تنظیم و عقد قرارداد بین مسافر و شركت مسافرتی و دریافت نقطه نظرات مسافرین اعزام شده در رابطه با سفر انجام شده و تعيین نقاط ضعف و قوت تور و همکاري دائم با مسئول فروش تورهای داخل و خارج کشور از جمله وظایف مدیر فنی بند ب می باشد .
۵.ارائه خدمات به متقاضیان و گردشگران
این مرحله، مرحله اصلی ارائه خدمات به گردشگران است و تمامی مراحل قبلی انجام می شود تا شما بتوانید به عنولن یک آژانس مسافرتی فعالیت داشته باشید. شما می توانید با بکارگیری ایده های مختلف در بخش های مختلف بازار به فعالیت بپردازید. به عنوان مثال، آژانسی تصمیم می گیرد در حوزه تورهای ورودی به ایران فعالیت کند و آژانس دیگری با برگزاری تورهای داخلی به رقابت می پردازد. همچنین تورگردانان می توانند به رقابت در فعالیت های داخلی اژانس ها نیز بپردازند. به عنوان مثال، آژانسی در بخش رزواسیون هتل در سراسر دنیا برای گردشگران به فعالیت می پردازد و آژآنسی دیگر خدمات دریافت ویزای توریستی را ارائه می دهد. به یاد داشته باشیم مهم ترین اصل در این مراحل، دریافت آموزش مناسب است تا شما بتوانید به عنوان یک تورگردان یا آژآنس خدمات مسافرتی، به فعالیت سود ده بپردازید.
شایان ذکر است بسیاری از مدیران فنی بند ب علاوه بر فروش بسته های سفر طراحی شده توسط سایر همکاران، خود به فعالیت تور گردانی می پردازند.